2010. április 23., péntek

Panna legszebb élményei sajátos művészi megközelítésben



Szerda, 2010. április 14., 18.05 (Nyugati Jelen)


Kedden délután került sor az aradi Tulipán könyvesboltban szép számú közönség előtt Nagyálmos Ildikó legújabb köteteinek bemutatására a Tóth Árpád Irodalmi Kör szervezésében.
A szerzőt nem kell bemutatnunk a magyar olvasóközönségnek: jeles újságíró, rádióriporter, ismert lírai költő, tagja az Erdélyi Magyar Írók Ligájának. Munkái rendszeresen jelennek meg újságokban, folyóiratokban, antológiákban, aktívan részt vesz az irodalmi élet körforgásában.
Dr. Brauch Magda előbb a szerző Panna első könyve című gyermekverskötetét méltatta, melyhez CD is tartozik. Az illusztrációkat Molnár Krisztina készítette, a verseket Orbán Ferenc zenésítette meg.
„Panna, a lányom, ő ihlette a gyermekverseket, s remélem, lesz majd Panna második, harmadik könyve is” – nyilatkozott a szerző még a könyv pécskai bemutatóján, és most is érezhette mindenki, hogy lelket melengető, simogató, hangulatos, igazi élményt nyújtó kedves gyermekversekkel van dolgunk. A hároméves Panna legszebb élményei, utazásai, barátai, játékai jelennek meg sajátos művészi megközelítésben. Óvodásoknak, kisiskolásoknak nyújthat kellemes felüdülést, kikapcsolódást.
A méltató Nagyálmos Ildikó Randevú című kötetével folytatta a bemutatást. A könyvet Kinde Annamária szerkesztette, illusztrációit Xantus Géza, borítóját Balázs Béla készítette. A versgyűjtemény Kinde Annamária költő szerint „pontos versek gyűjteménye, szerelemről és szerelem múlásáról, arról, hogy a vágyat menetrendszerűen követi a csalódás és a pusztulás”.
Czernák Ferenc a lippai Degré Alajos Olvasókör nevében virággal és ajándékkal köszöntötte a tehetséges szerzőt, és a versek felolvasása sem maradhatott el. Szeretetvendégség és baráti beszélgetés zárta a jó hangulatú, meghitt irodalmi délutánt.
Regéczy Szabina Perle